Welke tuinslangen zijn handig voor in je tuin?

Welke tuinslangen zijn handig voor in je tuin?

Als het neer komt op je tuin nat houden, dan zijn er natuurlijk een heleboel verschillende opties die van handmatig tot volledig geautomatiseerd lopen. Hieronder vallen natuurlijk tuinslangen\, maar ook sprinklersystemen. Daarom kun je hier alles vinden wat je moet weten over het aanschaffen van een tuinslang of een sprinklersysteem voor in je tuin. Daarnaast kun je hier ook nog vinden wat voor opties er vallen onder het bewateren van je tuin.

Wat voor soorten tuinslangen zijn er?

Er zijn een heleboel soorten tuinslangen en ze hebben natuurlijk allemaal een ander nut voor jou om te gebruiken in de tuin. Daarom is het belangrijk dat jij weet welke soorten er zijn. Als eerste heb je natuurlijk de normale tuinslang, wat gewoon een simpele rubberen slang is. Deze kan in principe alles wat je nodig hebt, maar heeft verder ook geen andere luxe. Het is gewoon een rubberen slang die een beetje kan buigen en indrukken en je kunt er verschillende koppen op klikken. Hiernaast heb je dezelfde slang, alleen dan bijvoorbeeld met een Gardena slanghaspel. Dit is dezelfde slang natuurlijk alleen nu hangt hij op een systeem waardoor het makkelijk op te rollen valt, wat betekent dat hij minder ruimte in neemt en niet handmatig opgerold hoeft te worden. 

Verder heb je nog de zogenaamde magische tuinslang, deze tuinslang heeft de mogelijkheid om een beetje in en uit te rekken waardoor hij minder ruimte inneemt. Deze komt meestal met een kop die bedoeld is voor het bewateren van planten. Ook heb je slangen die eigenlijk plat op een rol zitten. Deze kunnen veel meer water in een keer vervoeren en zijn ook meer bedoeld voor het gebruik op grotere terreinen. En als laatste heb je een tuinslang in de vorm van een spiraal. Deze kan dus ook uitrekken, maar echt nog veel meer dan elke andere tuinslang. Zodra je hem loslaat, neemt de slang de spiraalvorm weer in en is hij netjes opgeruimd. 

Een sprinklersysteem aanschaffen voor in jouw tuin 

Een sprinklersysteem is natuurlijk nog veel handiger dan een tuinslang gebruiken want deze zitten gewoon in het gazon ingebouwd en gaan af rond een bepaalde tijd als er een klok op aangesloten is. Ook kan er natuurlijk een luchtvochtigheidsmeter ingebouwd zijn en dat het systeem daarop baseert hoe vaak de sprinklers af moeten gaan. Daarom is dit systeem natuurlijk ook erg handig. Je kunt bijvoorbeeld een Gardena sprinklersysteem kopen. Hierdoor hoef je zelf niks meer te doen en dat maakt dit systeem nou zo handig. 

Soorten tuinen die je zou kunnen aanleggen

Er zijn natuurlijk een heleboel soorten tuinen die je kunt aanleggen, zoals een Japanse tuin. Een expert hierin is natuurlijk Kees van der Spek. Een Japanse tuin is perfect om in tot rust te komen en zelfs om in te mediteren. Het mediteren en de rust gaan natuurlijk heel goed samen. Maar als een Japanse tuin niks voor jou is, dan kun je ook bijvoorbeeld nog een bloemen tuin aanleggen. Of zelfs gewoon een standaard gazon met een aantal plantjes waarvan je houdt die er netjes omheen staan.


Laatst gewijzigd: 2021-12-28 15:06:31
Terug naar overzicht
Copyright © 2024 - japanse-tuinen.nl | Privacy & Disclaimer | tuinlinks | Overige tuin partners | Sitemap